Per realitzar correctament un esport i reduir el risc de lesions es prenen una sèrie de precaucions: es passen revisions mèdiques per conèixer l’estat físic, d’adquireix el material adequat (sambes, raquetes, roba esportiva, etc…), es realitza una hidratació adequada i se segueix una pauta nutricional adequada, entre altres mesures. Però, i què passa amb la nostra ment?

A la teva pràctica esportiva gaudeixes o pateixes en major mesura? Et sents desmotivat de vegades? Obtens els beneficis que busques en fer esport? Saps plantejar-te els objectius de manera realista? Gestiones bé les teves emocions? Et consideres resilient? Concilies adequadament el temps que dediques a l’esport amb la resta d’àrees de la teva vida? Al teu equip, us comuniqueu assertivament? Tens estratègies efectives per resoldre conflictes? Valores que hi ha una dinàmica constructiva al teu equip?

La psicologia esportiva et pot ajudar a entrenar la teva ment per fer front als reptes que, individualment o de forma col·lectiva, et vulguis marcar en qualsevol disciplina esportiva, independentment del teu nivell (professional o amateur). Dirigida a esportistes, entrenadors i altres agents de l’entorn esportiu (famílies, àrbitres, staff tècnic), la psicologia esportiva facilita el desenvolupament d’estratègies i habilitats psicològiques aplicades a l’activitat física.

A Tredic Masnou, hem incorporat a la nostra unitat de medicina esportiva el servei de psicologia clínica amb Meritxell Bellatriu que compta amb una àmplia experiència en aquest camp.